www.REGENORDETOX.cz

      nový způsob detoxikace

 

 

více informace a   E-SHOP zde !!!

 

TOPINKA SE SÁDLEM

 

Síla sádla a topinky !!!

 "Když sádlo, tak se škvarkama na chleby s cibulí . Toť chvilka nefalšovaného lidského štěstíčka."

Sádlo

 "Sádlo funguje jako neocenitelný pomocník při "odbourávání"vlivu mastných kyselin, čímž dochází ke snížení cholesterolu. Kdy naposledy jste si namazali chleba sádlem? Klidně to udělejte, sádlo je  lék našich babiček a určitě si nezaslouží, abychom na něj zanevřeli!  Má totiž spoustu dobrých vlastností!Až budete péct koláč, použijte sádlo místo rostlinného tuku -kůrčička bude  krásnější a křupavější!   Že je sádlo "fuj" a dostaneme po něm infarkt?  Nesmysl!Vědci už došli k závěru, že ti, kteří nahradili sádlo margarínem, nemají  žádnou záruku, že zemřou později než ti, kteří si čas od času sádlo dopřejí.

Proč tedy používat "náhražky", když i naše babičky dobře věděly, co je  zdravé? Vepřové sádlo obsahuje nasycené mastné kyseliny, nenasycené mastné  kyseliny a také kyselinu olejovou. Ta funguje jako pomocník při  "odbourávání" vlivu mastných kyselin, čímž dochází ke snížení cholesterolu.  Oproti máslu obsahuje jen 1/3 cholesterolu, takže z hlediska vzniku infarktu  je na tom sádlo stokrát lépe než kravské máslo.  Sádlo je všestranné, dokonce i lék.  Nasycené tuky, ačkoliv se o nich tak nepěkně mluví, jsou velmi důležité pro zdravé kosti a mimo to posilují imunitu!  Má sice málo bílkovin, nulové množství sacharidů, ale nějaký ten vitamin má,  především "E", který patří k elixírům mládí.  Pokud se nechystáte sníst celou vaničku sádla, pak si směle můžete čas od času sádlo dopřát!  Ovšem raději v rámci snídaně nebo oběda, sádlo není vhodné konzumovat před fyzickou aktivitou  nebo po ní (prodlužuje se doba trávení).  Kulináři jej odnepaměti využívají při smažení, protože je tepelně stabilní a maso se na něm nepřepaluje.  Kromě toho při smažení na sádle nevznikají karcinogenní látky, takže z hlediska  zdraví je sádlo bez diskusí lepší, než rostlinné oleje! A chuťově dalece převyšuje margarín!  Každodenní péče o pleť se vyplatí   Vepřové sádlo neobsahuje žádné chemické látky, není parfemované, takže  nedráždí ani citlivější pokožku.  Sádlo je mastné, takže je ideální v  případě ekzematické a suché pokožky. Zjemní ji, promastí a regeneruje."

To zda máte raději vůni šafránu, či fialek, nebo kožní parfém v podobě sádla, už samozřejmě necháme na vás.

A pokud jste nadšenci do pokrmů připravovaných na sádle, přejeme vám dobrou chuť.,,

Grapefruitová jadérka

Grapefruitová jadérka pocházejí z všem dobře známého plodu grapefruitu. Samotný grapefruit, někdy zkráceně grep (botanicky Citrus paradisi), je subtropická dřevina pěstovaná pro své citrusové plody stejného názvu. Tato dřevina roste do výšky až šest metrů, ale výjimečně může dosáhnout výšky až patnáct metrů. Neopadavé úzké listy jsou tmavě zelené. Plod, již zmíněný grapefruit má žlutou slupku a měří v průměru až patnáct centimetrů. Jeho vnitřní dužina je rozdělená na oddíly, jejichž barva je proměnlivá, od bílé a růžové až k červené. Liší se i sladkostí.

Samotná dužina obsahuje vysoké množství vitamin B1 thiamin a C  a C. Thiamin pomáhá ve štěpení cukrů a škrobů a rovněž působí proti únavě a stresu.Vitamin C, jak je obecně známo, zvyšuje obranyschopnost organismu proti infekcím. Samotný grapefruit pochází z jihovýchodní Asie, ale objeven byl v 17. století na karibském ostrově Barbados, kde získal i své poetické jméno – Rajský citrus (citrus paradisi). Z grapefruitových jadérek se získává extrakt, který má velmi všestranné účinky. Je důležitým pomocníkem proti původcům řady infekcí, které nás ohrožují - proti virům, bakteriím nebo plísním (mykózám). Uvádí, že tento výtažek je jednou z nejsilnějších přírodních látek, který působí proti infekcím 

Má antiseptické, antibakteriální, dezinfekční a antifungicidní působení a tím pomáhá předcházet nachlazení, virózám nebo různým zánětům. Extrakt z jadérek obsahuje flavonoidy a je velmi silný  antioxidant(pomáhá v boji proti volným radikálům). Je důležité uvést, že se zjistilo, že jako antioxidant je padesátkrát účinnější než vitamin E a dvacetkrát účinnější než vitamin C. Za základem úspěchu výtažku je vysoký obsah bioflavonoidů, zjistil v roce 1980 nositel Einsteinovy ceny Jacob Harich.

Z dalších látek obsahuje glykosid naringinu, isosakuranetin, neohesperidin, glykosid kaempferolu, apigenin, rutinosid, rhoifolin, heptamotoxyflavonoid,

nobiletin a několik proteinů. Dále posiluje stěny cév, brání shlukování krevních destiček a vzniku krevních sraženin. Rovněž zlepšuje trávení, pročišťuje

organismus, zlepšuje krevní oběh a odolnost sliznic. Významné je i to, že se podílejí na ničení bakterie Helicobacter pylori, která je častou příčinou

vzniku vředů související často s rakovinou žaludku.

Dále se uvádí, že pomáhá odstraňovat některé gynekologické problémy, hlavně výtoky, příznivě působí při cévních potížích způsobených oslabenými

stěnami cév; dokonce i na křečové žíly, či hemeroidy, zahání nadměrnou chuť na sladké nebo pomáhá po již prodělané borelióze. Výtažek z

grapefruitových jadérek má celou řadu dalších, často nečekaných vlastností. V Jižní Americe jím postřikují obilí, ovoce i zeleninu a tak prodlužují jejich

trvanlivost. V kosmetickém průmyslu se někdy používá k prodloužení použitelnosti přípravku a ke zvýšení jeho účinnosti. Některé prádelny v USA

extrakt přidávají do pracích a čisticích prostředků.

Stévie přírodní sladidlo

Stévie sladká je tropická rostlina, která se v posledních letech těší velkému zájmu lidí i potravinářských firem. Obsahuje totiž komplex látek, které

lze využít ke slazení. Jedná se o tzv. glykosidy, které jsou až 300x sladší než cukr.

O tom, jak zázračné toto sladidlo může být jste již možná slyšeli. Neobsahuje žádné kalorie a je zcela přírodní, což je velmi důležité, když se

podíváme na výzkumy, které umělá sladidla (aspartam, acesulfam K apod.) označují za rakovinotvorné. Stejně tak se nedoporučuje rafinovaný cukr

a jeho nadměrná konzumace obecně. Stévie by však mohla být nadějnou „zdravou“ cestou.

Stévie se tak již objevuje i u limonád nebo třeba tzv. ovocných piv. Zdá se, že je zdravá, netloustne se po ní a je sladká, co bychom chtěli více?

Kouzlo stévie spočívá i v tom, že vědecké studie hovoří o dalších příznivých účincích na lidské tělo.

Snižuje krevní tlak

Toto je pouze malý seznam účinků, které zmiňují stovky vědeckých studií. Už tak je však jasné, že se jedná o skutečně zdravou alternativu, které

umělá sladidla nemohou konkurovat. Navíc v Jižní Americe se stévie užívá po staletí a desítky let zkušeností mají i v Japonsku.

Tablety nebo listy

Dříve se zde stévie ve formě tablet nevyskytovala, protože nebyla schválená. Nyní již máte možnost si extrakt ze stévie zakoupit jako tablety či

prášek. Je to pohodlný způsob slazení, stejně jako mnozí dosud používali umělá sladidla.

Chcete-li ovšem získat maximum pozitivních účinků, pak je lepší přímo konzumace lístků. Jsou v nich totiž obsaženy i všechny stopové prvky a

antioxidační látky a ne pouze extrakt vybraných glykosidů. Můžete je žvíkat, nebo přidat do nápojů. Uschovávat je můžete sušené i mražené.

Dostupnost samotných lístků je ovšem horší, než u tablet. Výhodnější je zakoupit celou rostlinu a svépomocí si lístky otrhávat a případně i

uchovávat. Je to zdravé a zároveň i levné, ideální kombinace.

 Zpět do Menu